Првостепена пресуда у монтираном процесу за ”државни удар”

Пројектанти монтаже која се колоквијално означава као судски поступак за ”државни удар” су одабрали 9. мај, Дан побједе над фашизмом, да буде датум читања пресуде. Свима који су пратили судску фарсу је потпуно јасно да је пресуда написана у тренутку кад је подигнута и оптужница. Уосталом, све што је прочитано као такозвани чињенични основ одлуке ”суда” је малтене ад литерам преписана оптужница. Портпарол монтажера ”државног удара”, госпођа која се представља као судија Мугоша, прочитала је осуђујућу пресуду за све оптужене. Саму пресуду је према сазнањима портала ИН4С у техничком смислу урадио министар правде Зоран Пажин, по упуствима Мила Ђукановића.

Овдје је посебно занимљива сатанистичка опсједнутост датумском симболиком оних који контролишу марионетске власти у региону. Сјетимо се, на примјер, датума (28. јун) када је Слободан Милошевић ухапшен и одведен у Хаг.

За наводни државни удар осуђени су Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и руски држављани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, Мандићев возач Михаило Чађеновић и девет српских држављана: Бранке Милић, Србољуба Ђорђевића, Милана Душића, Драгана Максића, Братислава Дикића, Предрага Богићевића, Немање Ристића, Милоша Јовановића и Кристине Христић.

Шишмаков је осуђен на 15 година затвора, Попов на 12, Дикић на 8, Богићевић и Ристић на по 7 година, Мандић и Кнежевић на по 5 година затвора, Милић на три године, Максић на годину и девет мјесеци, Чађеновић, Душић и Ђорђевић на годину и шест мјесеци затвора, а Христић условно на годину. Укупно, 13 осуђених је добило преко 68 година! Основну дилему коју је имао Мило Ђукановић је висина казне за политичке лидере српског народа у Црној Гори, Мандића и Кнежевића. Иако се одлучио да то буде 5 година, чиме је испуњен први кумулативни услов за аутоматски притвор, није донијето такво рјешење. Такав ”трули компромис” је скоро извјесно био условљен и снажним упозорењем из ДФ-а да ће пружити отпор у случају покушаја да се ”на правди Бога” воде у затвор Мандић, Кнежевић и Чађеновић.

Фото: НОВОСТИ

Више о самој пресуди можете прочитати овдје.
Да овај поступак, односно пресуда, има посебан значај за земље НАТО-а, односно њихову антируску пропаганду, видјело се по инстатној реакцији америчке мабасаде у Подгорици и британског шефа дипломатије, који су снажно подржали побједу ”владавине права”, а са посебним освртом на наводно учешће Русије. Да би апсурд био употпуњен, представници ”шампиона демократије и владавине права” су, брутално кршећи претпоставку невиности, поздравили неправоснажне одлуке подгоричког ”суда”. Заправо, они су овим хтјели врло јасно да поруче шта МОРА бити одлука на другостепеном нивоу.

РЕАКЦИЈЕ И АНАЛИТИКА О ПРВОСТЕПЕНОЈ ПРЕСУДИ

Транскрипт са читања пресуде 9. 5. 2019.

Портпарол монтажера афере ”државни удар” је читала пресуду цијелих 6 сати. Транскрипт можете наћи на линку овдје.