Кључни докази

Мноштво је чврстих доказа који бјелодано указују да је афера ”државни удар” невјешто вођена од стране локалне обавјештајне заједнице потпомогнуте одређеним НАТО структурама.  Скоро извјесно је да су основни ”крој” афере Британци који се посебно истичу у ширењу русофобне хистерије широм планете. Иако није лако направити избор ”кључних” доказа, с обзиром на то да је контрадикторности исувише, потрудили смо се да укажемо на неке који су најупечатљивији.

Представљени докази су такви да би у било ком систему који има у траговима владавину права, поступак био аутоматски обустављен.

  • Покушај скривања идентитета и статус Саше Синђелића

    Као што је познато, Виши суд у Подгорици је додијелио статус лицу које се зове Александар Синђелић. Међутим, вијеће Сузане Мугоше је потпуно пренебрегло ту чињеницу, те у својству свједока сарадника испитивала лице чији је идентитет утврђен као Саша Синђелић. Чак изузимајући огорман број контрадикторности које су утврђене у самом исказу Саше Сиђелића, статус му није могао бити потврђен, јер као такав није у формалном смислу ни фигурирао као предлог. Наравно, читава игра око идентитета Саше Синђелића је у покушају скривања чињенице да је правоснажно осуђен у Хрватској због звјерског убиства Мирка Фотеса.

    На примјер, Саша Синђелић је тврдио да није никад био у Хрватској, те да тиме никад није извршио убиство за које је осуђен. Судија Мугоша је то, као и још много тога другог, пренебрегла и додијелила му статус на последњем рочиштву прије љетње паузе 2018. године, у неком полугласу, на крају суђења, јер она наводно није уочила ништа што би тај статус довело у питање. Посебна ставка је свакако и то да су и након додјеле статуса Синђелићу настављење доказне радње које итекако утичу на питање његовог статуса. Међутим, за судију Мугошу је право очигледно сасвим периферна ствар у поступку који очигледно мора да заврши само на унапријед дефинисан начин – осудом окривљених без обзира што грца под тереттом доказа који јасно указују да је у питању политичка, монтирана оптужница. Свакако, она је један важан дио цјелокупног сценарија, што како тече поступак, више и не покушава да сакрије.

  • Велимировићово кретање ”надзвучним” брзинама
  • Фото-елаборат о ”пронађеном” оружју
  • Потврда да Синђелић није напуштао Шереметјево 27. 9. 2016.